16 Mayıs 2017 Salı

Garanti kredi notu sorgulama

Garanti kredi notu sorgulama

Bankacılık işlemlerinizi gerçekleştirirken sizlerin en büyük referansı kredi notu olarak geçer. Birçok insan kredi notu kavramlarını onaylanmayan kredi ve kredi kartlarından öğrenebilmektedir. Kişilerin konuyu bilmemesi olabilecek en büyük sıkıntıları beraberinde getirebilir. Ülkemiz içerisinde bankacılık sektöründe hizmet vermeyi sürdüren bankalardan olan Garanti Bankası teknoloji ile iç içe olarak güncel bir şekilde ürünler piyasaya sürerek müşterilerini memnun etmeye çalışmaktadır. Garanti bankasının müşterilerine hizmet verme amaçlı çıkardığı internet bankacılığı sayesinde Garanti bank müşterileri birçok işlemi banka şubesine gitmeden, oturdukları yerden yapabilmektedir. Garanti bankası müşterileri daha iyi hizmetler almalı diyerek yürürlüğe koydukları ürünler ile birçok insan daha rahat işlem yapabilmektedir.
Bu hizmet ürünleri arasındaki en önemli unsurlardan birisi de kredi notu sorgulama işlemleridir. Garanti bankası kredi notu sorgulama işlemlerini de bir hizmet olarak veren banka, ayrıca garanti bankası internet şubesi ile kredi notu öğrenme işlemlerini de hizmet olarak vermeye devam etmektedir. Garanti bankası internet bankacılığı ile sizler de kredi notu sorgulama ekranına giderek kredi notunuzun kaç olduğunu görebilirsiniz. İnternet bankacılığında yer alan Raporlar sekmesinde KKB Raporlarına ulaşarak kredi notunuzu sorgulayabilirsiniz. Garanti bankası internet şubesi sayesinde kredi notu öğrenebileceksiniz. Burada giriş yapmanız ve risk raporu sekmesine girmeniz yetecektir. Peki farklı bir yerden Findeks kredi notu öğrenme mümkün müdür? Diye soranlar için resmi adresi gösterebiliriz. Findeks resmi sitesine T.C. kimlik numarası ve cep telefonu ile giriş yapabilir ve buradan kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. Birçok insan resmi adres üzerinden kredi notu sorgulamaktadır.

Kredi notu neden önemlidir?

Kredi notunuz sizin sicil notunuzdur. Yani bu birçok şeyi ifade eder. Kredi notunuzdaki düşük puanlar sizleri bankaya karşı olumsuzluklara sürükleyebilir. Zira bankalar sizlerin yapacağı işlemleri, kredi başvurularını, kredi kart başvurularını yahut diğer yüklü hizmetleri kredi notu durumuna göre değerlendirmektedir. Kredi notunuz düşükse kredi notunuzu yükseltmelisiniz.

Kredi risk ve çek raporu

Kredi sicil bilgilerinizi ve performanslarınızı içeren rapordur. Bu raporda, dönem içerisindeki bankacılık hareketleriniz kayıt altına alınmaktadır. Toplanan veriler zamanı geldiğinde ilgili bankalara gönderilir ve bankalar bu rapor üzerinden işleminizi yapar. Kredi raporlarınızı, Garanti internet içerisinde Başvurular menüsünde KKB Raporları sekmesinde kolay bir şekilde takip edebilirsiniz.
Kredi risk raporu ile sorgulayabilecekleriniz
Kredi risk raporu ile kullandığınız kredi ve kredi kart ödeme performansını,
Bankalardaki borçluluk durumunuzu (hangi bankada ne kadar borcunuzun olduğunu),
Kredi kartı, kredili mevduat hesabı veya kredi toplam limit bilgilerinizi de sorgulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder