16 Kasım 2017 Perşembe

Fibabanka EFT Saatleri


Günümüzde müşteri memnuniyetini arttırmayı amaçlayan bankalar her geçen gün ürün yelpazelerini genişletmektedir. Hayatımızı kolaylaştıracak yeniliklere giden bankalar sayesinde hemen hemen her finansal işlemimizi şubeye gitmeden dilediğimiz yerden yapabilmekteyiz. Bu işlemler arasında belki de en çok kullanılan ve ihtiyaç duyulanlardan biri de para transferleridir. Bankalar farklı para transferi yöntemlerini farklı bankacılık kanalları üzerinden yapabilmemize olanak tanıyan hizmetleri ile müşterilerine pratik çözümler sağlamaktadır. Deyim yerindeyse artık tek tıkla halledebildiğimiz bu işlemler arasında para transferleri de bulunmaktadır. Bankaların hayatımıza soktuğu farklı para transferlerinden biri de artık hemen hemen herkesin belli aralıklarla ihtiyaç duyduğu EFT’dir. Açılımı Elektronik Fon Transferi şeklinde yapılan EFT’yi diğer para transferi yöntemlerinden ayıran en önemli özellik bankalar arasında yapılabiliyor olmasıdır. Yani iki farklı bankadaki iki farklı hesap arasında bir para transferi gerçekleşecekse bu işlem EFT’dir. Bu iki hesap bir müşterinin farklı bankalardaki hesapları olabileceği gibi ayrı iki bireyin hesapları da olabilir, her şekilde bu işlem EFT’dir.

Fibabanka EFT Saatleri Ne Zamandır?

EFT işlemi iki farklı şekilde yapılabilir. Bunlar IBAN numarası ile EFT ve hesap numarası ile EFT yapmak şeklinde sıralanabilir. IBAN numarası ile EFT işlemi yapmak için alıcının 26 haneli IBAN numarası ve isim – soyisim bilgileri gerekmektedir. Hesap numarası ile EFT yapmak için ise banka adı, şube adı/kodu, alıcının hesap numarası ve isim – soyisim bilgilerine ihtiyacınız olacaktır. EFT işleminizi her iki şekilde de farklı bankacılık kanallarını kullanarak gerçekleştirebilirsiniz. Fibabanka için bu banka şubesi dışında EFT yapabileceğiniz alternatif bankacılık kanalları internet bankacılığı şubesi ve telefon bankacılığıdır. Genellikle EFT işleminin banka şubesine gitmeden yapılması ile ilgili akla gelen ilk soru “Her istediğimiz zaman EFT işlemi yapabilir miyiz?” oluyor. Maalesef EFT günün her saati yapılabilen bir işlem değildir. Banka onayı gerektirdiği için en azından bankanın açık ve mesai saatleri içerisinde olması gerekmektedir. Kimi banka mesai saatleri içerisinde olsa bile EFT onaylama saatlerini daha kısa tutabiliyor. Bu durum ise karşımıza EFT işlem saatlerini çıkartıyor. EFT işlem saatleri her banka için değişmektedir. Ortalama bir rakam vermek gerekirse EFT işlem saatleri 09.00 ile 16.00 arasındadır diyebiliriz.
Fibabanka EFT saatleri birçok bankanın aksine müşteri memnuniyeti göz önünde tutularak düzenlenmiştir. Fibabanka EFT saatleri sabah 09.00’da, mesai başlangıcından hemen sonra başlamaktadır ve Fibabanka EFT saatleri 17.00 olan mesai bitiş saatine dek devam etmektedir. Fibabanka EFT saatleri sadece haftaiçi günler için geçerlidir. Haftasonu ve resmi tatil günlerinde EFT işlemi gerçekleştirilemez. Fibabanka EFT saatleri içerisinde yapacağınız EFT işlemi gün içerisinde hesaba geçecektir. Fibabanka EFT saatleri dışında yaptığınız EFT’ler ise işlemi yaptığınız tarihten sonraki ilk iş gününde onaylanacak ve para transferi gerçekleşecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder