16 Mayıs 2017 Salı

TC ile kredi notu sorgulama

TC ile kredi notu sorgulama

Kredi notu sorgulama işlemleri ve kredi notu hakkında aklınıza takılan veya takılabilecek olan her türlü problemlerinizi gidermek için sayfamızı güncel olarak takip edebilir yahut bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Kredi notu sorgulama işlemleri sürekli olarak aynı kapıda bekler ve aynı kapıda işlem görür. Kredi notu öğrenme işlemleri Findeks yahut bankalar aracılığı ile gerçekleşmektedir. Kredi notu bilineceği üzere KKB ve Merkez Bankası tarafından hesaplanan verilerdir. Bu veriler kişilerin geçmiş yıllara ait banka hareketleri ve diğer performanslarıdır. Kişilerin bankacılıkta yaptığı işlemleri, aldıkları kredileri, kredi kartlarını ve diğer işlemleri Findeks üzerinden takip edebilmekteler. Yani sizler de Findeks resmi adresine girdikten sonra T.C. kimlik numara ve cep telefonunuzu yazarak hem kredi notunuzu öğrenebilir hem de borçlu olduğunuz bankaları öğrenebilirsiniz. TC ile kredi notu sorgulama işlemlerini bankalar yahut Findeks adresinden yapabilirsiniz.

Kredi notu nasıl öğrenilir?

Kredi notunuzu öğrenmek istiyorsanız bunu adresinden sorgulayabilirsiniz. Yani findeks’ten. Findeks resmi sitesine giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numarası ve cep telefonunuzu yazarak bilgilerinize ulaşabilirsiniz. TC ile kredi notu sorgulama yapabileceğinizi ancak T.C. kimlik numaranızı bilmiyorsanız bu sorgulamayı gerçekleştiremeyeceğinizi bildirmek isterim. Peki kredi notu öğrenmek ücretli mi? Diye soranlarınız varsa buna da değinelim.

Kredi notu öğrenmek ücretli mi?

Kredi notunuzu öğrenmeniz için ücret ödemeniz gerekmektedir. Bunu dilerseniz müşterisi olduğunuz bankadan dilerseniz resmi Findeks adresinden gerçekleştirin yine de ücret ödemeniz gerekiyor. Ücretsiz kredi notu sorgulama gibi başlıklara da bu sebepten ötürü itibar etmemeniz gerekiyor. Findeks üzerinden kredi notu sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını aşağıdaki maddelerden bulabilirsiniz. TC il kredi notu sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmeniz için öncelikle Findeks üye olmanız gerekmektedir. Findeks tabanına T.C. kimlik numarası, kişisel bilgiler ve cep telefonu yardımıyla kayıt olabilirsiniz. Bu aşamada yapmanız gerekenleri aşağıda maddeler halinde sıraladık. Öncelikle Findeks üzerinden üyelik oluşturmalısınız. (Aşağıda hem Findeks internet adresini hem de kredi notu sorgulama alanına yönlendirileceğiniz linkler mevcuttur.)  Üyelik sırasında cep telefon numarası istenecektir. Telefon numaranızı belirttikten sonra telefonunuza bir kod gönderilecek ve ekrana girmeniz istenecektir.
Cep telefonunuzu da onayladıktan sonra işlemlerinizi yapmaya başlayabilirsiniz.
Açılacak olan sayfada kredi notu sorgulama sekmesine ulaşacak ve oradan ulaşmak istediğiniz bilgileri görüntüleyebileceksiniz.
Son olarak eklemek istediğim;  TC ile kredi notu sorgulama işlemlerinizi Findeks adresinden yapmanız halinde daha detaylı bilgilere ulaşacaksınız. (Kullanılan kredi kartları, açık hesaplar, banka kartları, mevduat hesapları, vadeli hesaplar, vadesiz hesaplar, banka borç bilgileri…)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder