16 Mayıs 2017 Salı

TEB Kredi Notu Sorgulama

TEB Kredi Notu Sorgulama

Bankacılık sektöründe sıkça duyabildiğimiz kredi notu kavramlarını aslında oldukça dikkate almalıyız. Zira bankacılıktaki hayatımızı doğrudan etkileyebilmektedir. Aşağıda sizler için TEB kredi notu sorgulama işlemlerine değinecek ve kredi notu önemi hakkında ifadeleri sıralayacağız.
TEB Kredi Notu
Birçok farklı durumdan ötürü çalışan, okuyan tüm vatandaşlarımız hayatlarında en az bir defa olsa bile bir kredi kartı başvurusu yapmıştır. Acil nakit ihtiyacı duyan insanlar ise bu konuda en üst sırada yer alır. Kredi kartı sayesinde cebinizde nakit paranız olmasa bile alışverişlerinizi kesintisiz bir şekilde yaparken beraberinde farklı kampanyalardan da yararlanabilirsiniz. Ancak bu kampanyalardan yararlanırken yine kart kullanımına dikkat edilmelidir. Kredi kartına aşırı yüklenerek kendinizi büyük borçlar altına atmanız hem sizi maddi konuda etkilemiş olacak hem de sonraki işlemlerinizde problemlerin çıkabilmesine neden olabilecektir. Bunlar ne tür sıkıntılar olabilir ki diyenler için aşağıda oldukça güzel içerikler bulunmaktadır.

Kredi Notu Önemi

Findeks kredi notu bankacılık işlemlerinizde oldukça önemlidir. Bunu sizlere okul örneğiyle anlatmak istiyorum. Okulda öğrencisiniz ve yıl sonunda sizlere karne veriliyor. Bu karne sizin yıl içerisindeki davranışlara göre belirlenir. Yani girdiğiniz sınavlar sonucunda karnenize sonuç notları yansımaktadır. Geçtiğiniz dersler olabilirken kaldığınız dersler yüzünden sınıf tekrarına da gidebilmektesiniz. İşte Findeks kredi notunu da bu şekilde düşünebilirsiniz. Dönem içerisinde kartlarınız ile yapacağınız işlemler beraberinde borçları getirecektir. Borcunuzu geç yatırmanız yahut hiç ödememeniz halinde Findeks kredi notunuz düşecektir. Findeks kredi notunuz çalıştığınız banka ile değil genel olarak düşüş gösterecektir. Zira Findeks kredi notu KKB ve Merkez Bankası ile yürütülmektedir. Bir bankada yaşayacağınız problemler yüzünden kredi notunuz düştüğünde bu raporlar tüm bankalara iletilir ve tüm bankalarda kredi notunuz görünecektir. Bu şekilde yaşanan durumlar sizin sonraki kredi kartı başvurusu veya kredi başvuru durumlarını doğrudan etkileyecektir. Yaşadığınız sorun yüzünden düşen kredi notunuz bankaların sizlere kredi vermeme durumunu gün yüzüne çıkaracak ve başvurduğunuz krediler veya kredi kartları, kredi notunuz düşük olduğu için ret edilmiş olacaktır.

TEB kredi notu sorgulama

TEB kredi notu sorgulama için sizler de bankanız aracılığıyla veya yukarıda da söz ettiğim gibi Findeks üzerinden öğrenebilirsiniz. Findeks resmi adresine T.C. kimlik numarası ve cep telefonunuz ile giriş yaptıktan sonra Risk Raporu bölümünden kredi notunuzu sorgulayabilir ve kredi notunuzun kaç olduğunu öğrenebilirsiniz. TEB kredi notu öğrenme amacıyla aşağıda belirtmiş olduğumuz linke tıkladıktan sonra TEB kredi notu sorgulama sayfasına yönlendirileceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder