8 Kasım 2017 Çarşamba

Akbank EFT Ücretleri

Günlük hayatımızın bir parçası haline gelen bankalar sayesinde artık finansal işlemlerimizi yapmak çok daha kolay bir hal almıştır. Gelişime açık ve müşterilerinin ihtiyaçlarını bilen, müşteri memnuniyetine önem veren bankalar sayesinde hayatımıza her geçen gün bir yenilik gelmektedir. Alternatif bankacılık kanalları bu anlamda birçok banka müşterisi için önemli bir adım olmuştur. Özellikle internet bankacılığı en popüler bankacılık kanalları arasındadır. Pratikliği, şubeden yapılabilen hemen her işlemin yapılabilir olması gibi birçok artısı bulunan internet şubesi, işlem ücretlerinin düşük tutulması bakımından da müşteriler için önemli bir alternatif kanal niteliği taşımaktadır. Biz de bu yazımızda sizin için internet bankacılığının en popüler işlemlerinden biri olan EFT’yi ve Akbank EFT ücretlerini konu aldık.

Akbank EFT Ücretleri Ne Kadardır?

Bankalar sayesinde hayatımıza giren birkaç farklı para transferi yönteminden biri de açılımı Elektronik Fon Transferi olan EFT’dir. EFT’yi diğer para transferi yöntemlerinden ayıran en önemli özelliği bankalar arasında yapılabiliyor olmasıdır. Yani iki farklı bankadaki iki farklı hesap arasında bir para transferi yapılacaksa bu işlem EFT’dir. EFT işleminizi iki farklı yolla gerçekleştirebilirsiniz. Bunlar IBAN numarası ile EFT ve hesap numarası ile EFT’dir. IBAN numarası ile EFT yapmak için alıcının 26 haneli IBAN numarası ve isim – soyisim bilgilerine ihtiyacınız olacaktır. Hesap numarası ile EFT işlemi için ise banka adı, şube adı/kodu, alıcının hesap numarası ve isim – soyisim bilgileri gereklidir. Her iki şekilde de EFT işlemini şubeden ya da şube dışı alternatif bankacılık kanalları üzerinden yapmayı tercih edebilirsiniz. Bu kanallar internet bankacılığı şubesi, telefon bankacılığı şubesi, ATM’ler ve mobil uygulamalardır.
EFT işlem ücretleri için belli bir standart yoktur. Her banka EFT işlem ücretini kendi belirlediği için, bu tutar farklılık göstermektedir. Bununla beraber EFT işleminizi yapmak için seçeceğiniz bankacılık kanalı de EFT ücretlerini etkileyecektir. Banka şubelerinde yapacağınız EFT işlemleri genellikle en yüksek ücret talep edilen EFT’lerden biri olacaktır. Şubedeki EFT işleminin personel tarafından yapılması gerektiği için ücret oldukça yüksektir. İnternet bankacılığı bu noktada çoğu banka müşterisinin kurtarıcısıdır. En düşük işlem ücretlerinin talep edildiği internet bankacılığı aynı zamanda pratikliği nedeniyle çok tercih edilir. EFT işlem ücretini belirleyen unsurlardan bir diğeri de EFT yaptığınız saat olacaktır. Çoğu banka 09.00 ile 16.00 arasında EFT işlemi yapmaya izin verir. Bazı bankalar bu süreyi 17.00’ye kadar uzatabilir fakat 16.00’dan sonra yapacağınız EFT’ler ekstra ücrete tabii tutulabilir. Göndereceğiniz tutara göre de EFT işlem ücretlerinin değişebildiğini hatırlatırız. Aşağıda bulabileceğiniz Akbank EFT ücretleri asgari masraf tutarıdır.
Akbank EFT ücretleri 2016 itibari ile aşağıdaki gibidir;
  • Hesaptan gönderilen EFT/İleri Vadeli EFT’de Akbank EFT ücretleri 50 TL
  • Nakit gönderilen EFT’de Akbank EFT ücretleri 50 TL
  • İsme gelen EFT’nin Kasadan Ödenmesi – 50 TL
  • Akbank Direkt İnternet EFT – 4.90 TL
  • Akbank Direkt İnternet Geç EFT’de Akbank EFT ücretleri 7.50 TL
  • ATM Başka Banka Kredi Kartı Borç Ödeme/ ATM EFT/ Özgür Bankacılık Duvarı EFT – 9TL
  • Çağrı Merkezi EFT’de Akbank EFT ücretleri 40 TL
  • Hesaptan EFT/İleri Vadeli EFT – 3 TL
  • Hesaptan EFT – Akbank Direkt Kurumsal Mobil – 4 TL
  • Akbank Direkt Mobil’den Geç EFT – 6 TL
  • Geç EFT- Akbank Direkt Kurumsal Mobil – 6.75 TL
  • ATM’den Geç EFT – 10 TL
  • ATM’den İleri Vadeli EFT – 9 TL

Akbank EFT Ücretleri İle İlgili Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder