14 Kasım 2017 Salı

Citibank EFT Saatleri

Günümüzde gelişen teknoloji ile artan olanaklar sayesinde finansal işlemlerimizi yapmak da her geçen gün daha kolay bir hal almaktır. İnsanların büyük bir kısmı para transferleri gibi günlük hayatın bir parçası olmuş işlemleri bankalar üzerinden gerçekleştirmeyi tercih etmektedir. Bankalar ise müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik atılımlarla kendilerini geliştirmeye ve müşteri memnuniyetini arttırmaya çalışmaktadır. İnternet bankacılığı bu yolda atılmış en önemli adımlardan biridir. Banka müşterileri de para transferleri gibi hemen hemen her işlemi son derece pratik olmasından dolayı internet bankacılığı üzerinden yapmaya yönelmişlerdir. Biz de bu yazımızda sizin için internet bankacılığının en popüler para transferi yöntemlerinden biri olan EFT’yi ve Citibank EFT saatlerini konu aldık.

Citibank EFT Saatleri Ne Zamandır?

Açılımı Elektronik Fon Transferi olan EFT, isminden de anlaşılacağı üzere bir para aktarım yöntemidir. EFT’yi diğer para transferi yöntemlerinden ayıran en önemli özelliği ise bankalar arasında yapılabiliyor olmasıdır. Yani iki farklı banka arasında bir para transferi gerçekleşecekse bu noktada EFT işlemi kullanılır. EFT işlemi iki farklı şekilde yapılabilmektedir. IBAN numarası ile EFT ve hesap numarası ile EFT iki farklı seçenektir. IBAN numarası ile EFT yapmak için alıcının 26 haneli IBAN numarası ve isim – soyisim bilgileri gerekli olacaktır. Hesap numarası ile EFT işlemi için ise banka adı, şube adı/kodu, alıcının hesap numarası ve isim – soyisim bilgileri gereklidir. Her iki şekilde de EFT işleminizi şubeden ya da şube dışı alternatif bankacılık kanalları üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu kanallar; ATM’ler, internet bankacılığı şubesi, telefon bankacılığı şubesi, SMS bankacılığı ve mobil uygulamalardır.
Bütün bu olanaklara rağmen EFT işlemi maalesef günün her saatinde yapabildiğimiz bir işlem değildir. Bunun sebebi EFT’nin banka onayı gerektirmesidir. Yani EFT işleminizin gerçekleşebilmesi için en azından bankanın açık ve personelin mesai saatleri içerisinde olması gerekir. Ayrıca bazı bankalar EFT onaylamalarını, mesai saatlerinden daha kısa tutmayı tercih edebilirler. Bu durum ise karşımıza EFT işlem saatlerini çıkarmaktadır. EFT işlem saatleri her bankada değişiklik gösterir. Ortalama bir rakam vermek gerekirse EFT işlem saatleri için 09.00 ile 17.00 arasıdır diyebiliriz.
Citibank EFT saatleri ortalama bir bankanın EFT işlem saatlerinden biraz daha uzun sürecek şekilde ayarlanmıştır. Çoğu bankanınki gibi Citibank EFT saatleri de mesai saatinden hemen sonra 09.00’da başlar. Müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda Citibank EFT saatleri ortalamaya göre biraz daha uzun tutulduğu için 17.00’de sona ermektedir. Citibank EFT saatleri sadece hafta içi günlerinde geçerlidir. Hafta sonu ve resmi tatil günleri Citibank EFT saatleri dışında olduğundan EFT işlemi maalesef yapılamamaktadır. Citibank EFT saatleri saatleri dışında yapacağınız EFT işlemi, işlemi yaptığınız tarihten sonraki ilk iş gününde onaylanacak ve para transferiniz gerçekleşecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder