12 Kasım 2017 Pazar

Bank Asya EFT Ücretleri

Teknoloji hayatımızın her alanında kullanıldığı gibi bankacılıkta da önemli bir rol oynamaktadır. Artan bankacılık kanalları sayesinde finansal işlemlerimizi kolaylıkla halledebilmekteyiz. En çok tercih edilen bankacılık kanallarından biri de internet bankacılığı şubesidir. Şubelerden yapabileceğiniz neredeyse bütün işlemleri yapmanıza olanak sağlayan internet bankacılığı şubesi, hem kolay ulaşılabilir, pratik ve hızlı olması ile hem de düşük işlem ücretleri talep etmesi nedeniyle çok sayıda banka müşterisi tarafından kullanılmaktadır. Biz de bu yazımızda sizin için internet bankacılığı şubesinin en popüler işlemlerinden biri olan EFT’yi ve Bank Asya EFT ücretlerini konu aldık.

Bank Asya EFT Ücretleri Ne Kadardır?

Açılımı Elektronik Fon Transferi şeklinde yapılan EFT işlemi, isminden de anlaşılacağı üzere bir para aktarım yöntemidir. EFT bankalar arasında yapılacak para transferlerinde kullanılır ve iki farklı yol izlenerek yapılabilir. IBAN numarası ya da hesap numarası ile EFT yapmayı tercih edebilirsiniz. IBAN numarası ile EFT işlemi için alıcının 25 haneli IBAN numarasına ve isim – soyisim bilgilerine ihtiyacınız olacaktır. Hesap numarası ile EFT yapmak için ise banka adı, şube adı/kodu, alıcının hesap numarası ve isim – soyisim bilgileri gerekecektir. Her iki şekilde de EFT işleminizi banka şubelerinden, ATM’lerden, internet bankacılığı şubesinden, telefon bankacılığı şubesinden ve mobil uygulamalar üzerinden yapabilirsiniz.
EFT, ücretli bir işlemdir fakat belirlenmiş standart bir ücreti bulunmamaktadır. Her banka EFT işleminden alacağı ücreti kendi belirler. EFT işlem ücretini etkileyen birkaç farklı etken vardır. Bunlardan ilki EFT yapmak için hangi bankacılık kanalını seçeceğinizdir. Banka şubelerinden EFT yapmak genellikle en masraflı yoldur. EFT işleminiz personel tarafından yapılacağı için masrafı yüksek olacaktır. Bu durumda banka müşterilerinin kurtarıcısı genellikle internet bankacılığı şubesi olmaktadır. Düşük ücretler talep etmesi, pratik ve hızlı işlem yapabilme imkanı sunması ile EFT yapmak için en uygun bankacılık kanalı internet bankacılığı şubesidir. Bir diğer önemli etken ise EFT yapacağınız saattir. EFT banka onayı gerektiren bir işlem olduğu için, para transferinizin gerçekleşebilmesi için bankanızın açık, personelin mesai saatinde olması gerekir fakat bazı bankalar EFT onaylaması yaptıkları süreci mesai saatinden daha kısa tutmayı tercih edebilmektedir. Bu durum ise karşımıza EFT işlem saatlerini çıkartır. EFT işlem saatleri her banka için farklılık gösterir fakat ortalama bir rakamla 09.00 ile 16.00 arasında EFT işlemleri onaylanmaktadır diyebiliriz. Saat 16.00’dan sonra EFT yapmanıza olanak sağlayan bankalar genellikle bu işlem için ekstra ücret talep etmektedir. Bu nedenle EFT işleminizin maliyetli olmasını istemiyorsanız gün ortalarında yapmayı tercih etmelisiniz.
Bank Asya EFT ücretleri de diğer bankalar bankalar gibi tercih edeceğiniz bankacılık kanalına göre değişiklik göstermektedir. Şubeden yapacağınız EFT işlemleri genellikle en maliyetlileri olduğundan asgari Bank Asya EFT ücretleri 30 TL olarak belirlenmiştir. Göndermek istediğiniz para miktarına göre Bank Asya EFT ücretleri 250 TL’ye kadar çıkabilmektedir. EFT işleminizi internet üzerinden yapmayı tercih ederseniz Bank Asya EFT ücretleri 2 TL olmakla beraber aynı işlemi ATM’lerden yapmayı tercih ederseniz Bank Asya EFT ücretleri 4 TL’na yükselecektir. Bank Asya EFT ücretleri ile ilgili detaylı bilgiye aşağıda bağlantısını bulabileceğiniz Bank Asya internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bank Asya EFT Ücretleri İle İlgili Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder