16 Kasım 2017 Perşembe

Fibabanka EFT Ücretleri

Gelişen teknolojinin etkilerini hayatımızın her alanında olduğu gibi bankacılık sektöründe de görmekteyiz. En önemli atılımlardan biri olan internet bankacılığı sayesinde çağın koşullarına ayak uyduran finansal işlemlerimiz de çok daha pratik bir hal almıştır. En çok tercih edilen bankacılık kanallarından biri olan internet bankacılığı şubeleri, bize şubeden yapabildiğimiz neredeyse her işlemi gerçekleştirme olanağı tanımaktadır. Biz de bu yazımızda internet bankacılığının en popüler işlemlerinden biri olan EFT’yi ve Fibabanka EFT ücretlerini sizin için ele aldık.

Fibabanka EFT Ücretleri Ne Kadardır?

Açılımı Elektronik Fon Transferi şeklinde yapılan EFT, isminden de anlaşılacağı üzere bir para aktarım yöntemidir. EFT işlemi bankalar arasında yapılacak para transferlerinde kullanılır ve birçok farklı bankacılık kanalı üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Bunlar banka şubeleri, ATM’ler, internet bankacılığı şubesi, telefon bankacılığı şubesi ve mobil uygulamalar şeklinde sıralanabilir. EFT, bankalar üzerinden yapılan diğer birçok finansal işlem gibi ücretlidir. Bu ücreti minimumda tutmak istiyorsanız, EFT ücretini etkileyen birkaç nokta olduğunu bilmelisiniz. Bunlardan ilki EFT işleminizi hangi bankacılık kanalı üzerinden yapacağınızı seçmektir çünkü her kanal üzerinden EFT işlemi için farklı ücretler talep edilmektedir. Ayrıca her banka bu ücretleri kendi belirlediği için EFT’nin standart bir işlem ücreti yoktur. Banka şubeleri, genellikle EFT yapmak için en masraflı seçenektir. İşleminiz personel tarafından yapıldığı için yüksek tutarlarda ücret talep edilmektedir. Bununla beraber internet bankacılığı EFT yapmak için seçebileceğiniz en makul ücretleri talep eden alternatif bankacılık kanalıdır. Hem dilediğiniz yerde, hızlı ve kolay bir şekilde EFT yapabilir hem de yüksek işlem ücretleri ödemek zorunda kalmazsınız.
EFT işlem ücretleri ile ilgili dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise EFT yapacağınız saattir. EFT banka onayı gerektiren bir işlem olduğu için, para transferinizin onaylanabilmesi adına en azından bankanın açık, personelin mesai saatinde olması gerekmektedir. Bazı bankalar EFT onaylamalarını yaptıkları süreci mesai saatinden daha kısa tutabilmektedir. Bu durum da karşımıza EFT işlem saatlerini çıkarmaktadır. EFT işlem saatleri her banka için değişiklik gösterse de ortalama bir rakamla 09.00 ile 16.00 arasındadır diyebiliriz. 16.00’dan sonra EFT yapabileceğiniz bankalar bulunmaktadır fakat bu durumda EFT’niz geç EFT sayılacağı için ekstra ücret ödemeniz gerekecektir. EFT işleminizi internet bankacılığı üzerinden gün içinde yapmayı tercih ederseniz sizden düşük bir EFT ücreti talep edilecektir.
Fibabanka EFT ücretleri hangi kanal üzerinden EFT işleminizi yapmayı tercih edeceğinize göre değişmektedir. Şubeden yapacağınız EFT işlemlerinde Fibabanka EFT ücretleri 15 TL ile 300 TL arasında olacaktır. Banka şubeleri EFT yapmanın en masraflı yollarından biri olduğu için göndereceğiniz para miktarına göre bu aralıkta bir işlem ücreti sizden talep edilecektir. İnternet şubesi üzerinden yapacağınız EFT işlemlerinde ise Fibabanka EFT ücretleri alınmayacaktır. Müşteri memnuniyetini ön planda tutan banka internet şubesinde Fibabanka EFT ücretlerini 0 TL olarak belirlemiştir. EFT yapmak için telefon bankacılığını seçecek olursanız Fibabanka EFT ücretleri 10 TL’ye yükselecektir. Fibabanka EFT ücretleri ile ilgili detaylı bilgiye aşağıda bağlantısını bulabileceğiniz Denizbank internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Fibabanka EFT ücretleri İle İlgili Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder