15 Kasım 2017 Çarşamba

Denizbank EFT Ücretleri

Çoğu banka müşterisi artık şubelere gitmek yerine finansal işlemlerini internet üzerinden halletmeyi tercih etmektedir. Herkes için kolaylık sağlayan internet şubeleri sayesinde insanlar uzun sıralar beklemekten ve vakit kaybetmekten kurtulmuş, pratik ve hızlı bir şekilde bankacılık işlemlerini yapabilmenin keyfine varmışlardır. Biz de bu yazımızda internet şubesinin en popüler işlemlerinden biri olan EFT’yi ve Denizbank EFT ücretlerini sizin için konu aldık.

Denizbank EFT Ücretleri Ne Kadardır?

EFT, açılımı Elektronik Fon Transferi şeklinde yapılan bir para aktarım işlemidir. Bankalar arasında gerçekleştirilecek para transferlerinde EFT işlemi kullanılır. EFT, bankalar üzerinden yapılan diğer birçok finansal işlem gibi ücretlidir. Eğer yüksek tutarlar da EFT ücretleri ödemek istemiyorsanız EFT ücretlerini etkileyen, dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Bunlardan ilki EFT yapmak için hangi bankacılık kanalını kullanmayı seçeceğinizdir. Genellikle banka şubeleri, EFT işleminin en maliyetli olduğu bankacılık kanallarıdır. İşleminiz personel tarafından yapılacağı için işlem ücreti artacaktır. Her banka için EFT işlem ücreti farklıdır ama her banka için şubeden EFT yapmanın en yüksek ücretler ödemenizi gerektirecek yol olduğunu söyleyebiliriz. İnternet bankacılığı EFT işlem ücretleri bakımından müşteri dostudur. En düşük ücretler internet bankacılığı şubesinde talep edilmektedir. Bu nedenle günümüzde banka müşterilerinin çoğu internet bankacılığına yönelmiştir.
Bir diğer önemli nokta ise EFT yapacağınız saattir. EFT işlemi banka onayı gerektiren bir işlem olduğu için, para transferinizin gerçekleşebilmesi için bankanızın açık, personelin mesai saatinde olması gerekir. Ayrıca bazı bankalar EFT onaylaması yaptıkları süreci mesai saatinden daha kısa tutmayı tercih edebilmektedir. Bu durum karşımıza EFT işlem saatlerini çıkartır. EFT işlem saatlerini her banka kendi belirler ortalama bir rakamla 09.00 ile 16.00 arasında EFT onaylamaları yapılmaktadır. Saat 16.00’dan sonra EFT yapmanıza olanak sağlayan bankalar genellikle bu işlem için ekstra ücret talep etmektedir. Bu nedenle EFT işleminizin maliyetli olmasını istemiyorsanız gün ortalarında yapmayı tercih etmelisiniz.
Denizbank EFT ücretleri EFT yapmayı tercih edeceğiniz bankacılık kanalına göre değişecektir. Şubeden yapacağınız EFT işlemlerinde Denizbank EFT ücreti 42 TL olarak belirlenmiştir. Bu tutar asgari tutardır ve göndereceğiniz para miktarına göre Denizbank EFT ücretleri 420 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Ayrıca EFT işleminizi saat 16.00’dan sonra yapmak isterseniz Denizbank EFT ücreti 52 TL’ye yükselecektir. EFT işleminizi internet üzerinden yapmayı tercih ederseniz Denizbank EFT ücretleri 3.75 TL’dir. Mobil uygulamalarda Denizbank EFT ücretleri 2 TL olarak belirlenmişken ATM’den yapacağınız EFT işlemlerinde Denizbank EFT ücretleri 6 TL’ye kadar yükselecektir. Denizbank EFT ücreti ile ilgili detaylı bilgiye aşağıda bağlantısını bulabileceğiniz Denizbank internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Denizbank EFT Ücretleri İle İlgili Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder