9 Kasım 2017 Perşembe

Aktif Bank EFT Ücretleri

Günümüz dünyasında herkesin zaman zaman ihtiyaç duyduğu en önemli finansal işlemlerden biri para transferleridir. Genellikle para transferlerimizi bankalar üzerinden gerçekleştiririz. Hayatımızın her alanında ihtiyaç duyduğumuz para transferleri, bankalar sayesinde birkaç çeşide ayrılmıştır. Biz de bu yazımızda bir para aktarım yöntemi olan EFT’yi ve Aktif Bank EFT ücretlerini sizin için konu aldık.

Aktif Bank EFT Ücretleri Ne Kadardır?

Öncelikle EFT işleminin ne olduğundan ve nasıl kullanıldığından biraz bahsedelim. EFT işlemi açılımı Elektronik Fon Transferi şeklinde yapılan bir para aktarım yöntemidir. EFT’yi diğer para aktarım yöntemlerinden ayıran en önemli özelliği bankalar arasında yapılan transferlerde kullanıyor olmasıdır. Yani iki farklı bankadaki iki farklı hesap arasında bir para transferi gerçekleşecekse bu noktada yapılan işlem EFT’dir. EFT işlemini IBAN numarası ile EFT ve hesap numarası ile EFT şeklinde iki farklı yol izleyerek gerçekleştirebilirsiniz. IBAN numarası ile EFT işlemi için alıcının 26 haneli IBAN numarası ve isim – soyisim bilgilerine ihtiyacınız olacaktır. Hesap numarası ile EFT işlemi yapmak için ise banka adı, şube adı/kodu, alıcının hesap numarası ve isim -soyisim bilgileri gereklidir. Her iki yolu da izleyerek EFT işleminizi banka şubeleri, ATM’ler, internet bankacılığı şubesi, telefon bankacılığı şubesi ve mobil uygulamalar gibi birçok farklı bankacılık kanalı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
EFT, diğer birçok bankacılık işlemi gibi ücretlidir fakat her banka kendi EFT işlem ücretini belirlediği için işlem ücretlerinin belli bir standardı yoktur. Buna rağmen EFT yapacağınızda bu ücreti minimumda tutmak sizin elinizdedir. EFT ücretini etkileyen belli başlı unsurlar vardır. Bunlardan en önemlisi EFT işleminizi hangi bankacılık kanalını kullanarak yapmak istediğinizdir. Genellikle banka şubeleri en yüksek işlem ücretlerini talep eden bankacılık kanalıdır. EFT işleminiz personel tarafından yapılacağı için masraf artar. Bu nedenle banka müşterileri alternatif kanallara yönelmeyi tercih ederler. EFT işlemi için en çok tercih edilen kanal genellikle internet bankacılığı şubesidir. Düşük EFT ücretleri ve pratik bir şekilde EFT yapma olanağı sunması nedeniyle internet bankacılığı şubesini tercih etmek mantıklı bir hareket olacaktır. Bir diğer seçeneğiniz ise mobil bankacılık olabilir. Bankaların bir kısmı mobil bankacılık üzerinden yapacağınız EFT işlemleri için ücret talep etmemektedir.
EFT ücretini etkileyen bir diğer önemli unsur ise EFT yapacağınız saattir. EFT, günün her saati yapılabilen bir işlem değildir. Her bankanın EFT işlem saati farklıdır fakat ortalama bir rakamla EFT işlem saati 09.00 ile 16.00 arasındadır diyebiliriz. Bazı bankalar bu süreyi 17.00’ye kadar uzatabilmektedir ama 16.00’dan sonra yapacağınız EFT’ler, geç EFT sayılacağı için ekstra ücret ödemeniz gerekecektir.
Aktif Bank EFT ücretleri de EFT işleminizi yapmayı tercih edeceğiniz kanala ve işlem saatine göre değişiklik gösterecektir. Banka şubelerinden yapacağınız EFT’ler için Aktif Bank EFT ücretleri en az 21 TL’dir. Transfer etmek istediğiniz para miktarına göre değişen Aktif Bank EFT ücretlerinin ulaşabileceği en yüksek rakam ise şubelerde 210 TL’dir. Aktif Bank üzerinden EFT yapabilmek için başka herhangi bir kanal bulunmamaktadır. Aktif Bank EFT ücretleri ile ilgili detaylı bilgiye aşağıda bağlantısını bulabileceğiniz Aktif Bank internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Aktif Bank EFT Ücretleri İle İlgili Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder