15 Kasım 2017 Çarşamba

Denizbank EFT Saatleri


Günümüzde bankalar üzerinden yapılan finansal işlemler arasında en çok tercih edilenlerden biri para transferleridir. Hayatımızın her alanında zaman zaman ihtiyaç duyduğumuz bu işlem, finans kuruluşları sayesinde kolaylıkla yapılabilir bir hal almıştır. Her geçen gün bir yenisi ile karşılaştığımız teknolojik gelişmelerin, bankacılık sektörüne uyarlanması sonucu ortaya çıkan yenilikler sayesinde insanların çoğu banka şubelerinde gitme zorunluluğundan kurtulmuştur. Neredeyse bir banka şubesinde yaptığımız her işlemi evimizde, okulumuzda, iş yerimizde kısaca her yerde yapabilmemize olanak sağlayan alternatif bankacılık kanalları özellikle para transferlerinde en büyük yardımcımız olmuştur. Ayrıca bankalar sayesinde hayatımıza farklı para transferi yöntemleri girmiştir. Bunlardan biri de EFT’dir. Açılımı Elektronik Fon Tranferi şeklinde yapılan EFT, bir para aktarım yöntemidir. EFT’yi diğer yöntemlerden ayıran en önemli özelliği ise bankalar arasında yapılabiliyor olmasıdır. Yani iki farklı banka arasında yapılacak bir para transferi varsa bu noktada EFT kullanılır.

Denizbank EFT Saatleri Nelerdir?

EFT işlemi iki farklı yolla gerçekleştirilebilir. Bunlar IBAN numarası ile EFT ve hesap numarası ile EFT şeklinde sıralanabilir. IBAN numarası ile EFT yapmak için alıcının 25 haneli IBAN numarası ve isim – soyisim bilgilerine ihtiyacınız olacaktır. Hesap numarası ile EFT için ise banka adı, şube adı/kodu, alıcının hesap numarası ve isim – soyisim bilgileri gereklidir. Her iki şekilde de EFT yaparken banka şubeleri dışında ATM’leri, internet bankacılığı şubesini, mobil uygulamaları ve telefon bankacılığı şubesini kullanabilirsiniz. EFT yapmanın bu kadar fazla seçeneği olunca insanların aklına gelen sorulardan ilki genellikle “İstediğimiz her an EFT yapabilir miyiz?” oluyor. Maalesef EFT günün her saatinde yapılabilen bir işlem değildir. Bunun nedeni EFT’nin banka onayı gerektirmesidir. Doğal olarak yaptığınız EFT’nin onaylanması için en azından bankanın açık ve personelin mesai saati içerisinde olması gerekmektedir. Bazı bankalar EFT onaylamalarını yaptıkları süreyi daha da kısa tutmayı tercih edebilirler. Bu durum karşımıza EFT işlem saatlerini çıkartır. EFT işlem saatleri her banka için değişiklik gösterse de ortalama bir rakam vermek gerekirse 09.00 ile 16.00 arasında olduğunu söyleyebiliriz.
Denizbank EFT saatleri müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda bir karar alınarak, diğer bankaların geneline oranla daha uzun tutulmaktadır.  Denizbank EFT saatleri sabah mesai saatinde yani 08.30’da başlamaktadır. Diğer bankalara göre güne önde başlayan Denizbank EFT saatleri mesai bitimi olan 17.00’de son bulmaktadır. Denizbank EFT saatleri sadece haftaiçi günlerde geçerlidir. Haftasonu ve resmi tatil günlerinde EFT işlemi yapılamadığından Denizbank EFT saatleri geçerli değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder