10 Kasım 2017 Cuma

Albaraka Türk EFT Ücretleri

Günümüzde insanların büyük bir çoğunluğu finansal işlemlerini bankalar üzerinden gerçekleştirmeyi tercih etmektedir. Gelişen teknolojiye ayak uyduran bankalar sayesinde hayatımıza her geçen gün yeni bir finansal işlem eklenmektedir. Bununla beraber artan alternatif bankacılık kanalları sayesinde işlemlerimizi çok daha hızlı ve kolay bir şekilde halledebilmekteyiz. En çok tercih edilen alternatif bankacılık kanallarından biri de internet bankacılığı şubesidir. Biz de bu yazımızda sizin için internet bankacılığının en popüler işlemlerinden biri olan EFT’yi ve Albaraka Türk EFT ücretlerini konu aldık.

Albaraka Türk EFT Ücretleri Ne Kadardır?

Açılımı Elektronik Fon Transferi şeklinde yapılan EFT isminden de anlaşılacağı üzere bir para aktarım yöntemidir. Bankalar arasında yapılacak para transferlerinde kullanılan EFT günümüzde birçok farklı bankacılık kanalı üzerinden yapılabilir. Bu kanallar; banka şubeleri, ATM’ler, internet bankacılığı şubesi, telefon bankacılığı şubesi ve mobil uygulamalar şeklinde sıralanabilir. Bununla beraber EFT yapmak için tercih edebileceğiniz iki farklı yol bulunmaktadır. IBAN numarası ile EFT ve hesap numarası ile EFT tercih edebileceğiniz iki seçeneğinizdir. IBAN numarası ile EFT işlemi için alıcının 26 haneli IBAN numarası ve isim – soyisim bilgilerine ihtiyacınız olacaktır. Hesap numarası ile EFT işlemi yapmak için ise banka adı, şube adı/kodu, alıcının hesap numarası ve isim – soyisim bilgileri gereklidir.
Bankalar üzerinden gerçekleştireceğiniz hemen hemen her finansal işlem için belli bir miktarda ücret talep edilir. EFT işlemi için belirlenmiş standart bir ücret yoktur. EFT masrafı tutarını her banka kendi belirlemektedir. EFT ücretini değiştirebilen bazı etkenler vardır ve bunları akıllıca kullanarak EFT işleminizi en düşük ücretlerle gerçekleştirebilirsiniz. Bunlardan en önemlisi EFT yapmak için hangi kanalı kullanacağınızdır. Genellikle şubeler en yüksek masrafları talep eden bankacılık kanallarıdır. EFT işleminiz personel tarafından yapılacağı için masraf artar. Bu nedenle banka müşterileri alternatif kanallara yönelmeyi tercih ederler. EFT işlemi için en çok tercih edilen kanal genellikle internet bankacılığı şubesidir. Düşük EFT ücretleri ve pratik bir şekilde EFT yapma olanağı sunması nedeniyle internet bankacılığı şubesini tercih etmek mantıklı bir hareket olacaktır. EFT ücretini etkileyen bir diğer önemli unsur ise EFT yapacağınız saattir. EFT, günün her saati yapılabilen bir işlem değildir. Her bankanın EFT işlem saati farklıdır fakat ortalama bir rakamla EFT işlem saati 09.00 ile 16.00 arasındadır diyebiliriz. Bazı bankalar bu süreyi 17.00’ye kadar uzatabilmektedir ama 16.00 sonrasında yapacağınız EFT’lerde ekstra ücret ödemeniz gerekecektir.
Albaraka Türk EFT ücretleri de EFT işleminizi yapmak için hangi bankacılık kanalını kullanacağınıza göre değişiklik gösterecektir. Banka şubelerinden yapacağınız EFT’ler için Albaraka Türk EFT ücretleri en az 5 TL’dir. Transfer etmek istediğiniz para miktarına göre değişen Albaraka Türk EFT ücretlerinin ulaşabileceği en yüksek rakam ise şubelerde 500 TL’dir. Azami tutar olarak bakıldığında şubelerden yapılan EFT işlem ücretleri bakımından Albaraka Türk EFT ücretleri oldukça makul bir tutar olarak belirlenmiştir. EFT işleminiz için eğer internet bankacılığı şubesini tercih ederseniz Albaraka Türk EFT ücretleri 5 TL şeklinde belirlenmiştir. Albaraka Türk EFT ücretleri bakımından yüksek meblağlar transfer edecekseniz internet şubesini tercih etmek akıllıca olacaktır. Albaraka Türk EFT ücretleri ile ilgili detaylı bilgiye aşağıda bağlantısını bulabileceğiniz Albaraka Türk internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Albaraka Türk EFT Ücretleri İle İlgili Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder