13 Kasım 2017 Pazartesi

Burgan Bank EFT Ücretleri

Finansal işlemlerimizi gerçekleştirmede en büyük yardımcımız genellikle bankalardır. Gelişen bankacılık sektörü ve artan olanaklarla beraber artık her işlemimizi kolaylıkla ve hızlıca yapabilmekteyiz. Bu durumun en önemli etkeni artan alternatif bankacılık kanallarıdır. En çok tercih edilen ve uzun zamandır herkesin kullandığı alternatif kanal ise internet bankacılığı şubesidir. Biz de bu yazımızda sizler için internet bankacılığı şubesinin en popüler işlemlerinden biri olan EFT’yi ve Burgan Bank EFT ücretlerikonusunu ele aldık.

Burgan Bank EFT Ücretleri Ne Kadardır?

Öncelikle biraz EFT işleminden bahsedelim. EFT açılımı Elektronik Fon Transferi şeklinde yapılan bir para aktarım yöntemidir. Bankalar arasında yapılacak para aktarımlarında EFT işlemi kullanılır. Artan imkanlar ve gelişen teknoloji sayesinde EFT işlemini yapmanın iki farklı yolu ve birçok farklı yöntemi bulunmaktadır. EFT işleminizi IBAN numarası ya da hesap numarası ile birçok farklı bankacılık kanalı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. IBAN numarası ile EFT işlemi için alıcının 25 haneli IBAN numarasına ve isim – soyisim bilgilerine ihtiyacınız olacaktır. Hesap numarası ile EFT yapmak için ise banka adı, şube adı/kodu, alıcının hesap numarası ve isim – soyisim bilgileri gerekecektir. Her iki şekilde de EFT işleminizi banka şubelerinden, ATM’lerden, internet bankacılığı şubesinden, telefon bankacılığı şubesinden ve mobil uygulamalar üzerinden yapabilirsiniz.
EFT işlemi de diğer finansal işlemler gibi bankalar üzerinden yapıldığında belli bir ücrete tabii tutulur. Bu işlem için belirlenmiş standart bir tutar bulunmamakla beraber her banka kendi EFT işlem ücretini belirlemektedir. EFT işlemi yapacaksanız ve yüksek miktarlarda ücretler ödemek istemiyorsanız, EFT işlem ücretini etkileyen birkaç etkenden faydalanabilirsiniz. Bunlardan en önemlisi EFT işlemini yapmak için hangi bankacılık kanalını seçeceğinizdir. Banka şubeleri genellikle en masraflı kanallardır. EFT işleminiz personel tarafından yapılacağı için masrafı yüksek olacaktır. Bu durumda banka müşterilerinin kurtarıcısı genellikle internet bankacılığı şubesi olmaktadır. Düşük ücretler talep etmesi, pratik ve hızlı işlem yapabilme imkanı sunması ile EFT yapmak için en uygun bankacılık kanalı internet bankacılığı şubesidir. Bununla beraber EFT yapacağınız saat EFT işlem ücreti açısından önemli bir etkendir. EFT, banka onayı gerektiren bir işlem olduğu için, para transferinizin gerçekleşebilmesi için bankanızın açık, personelin mesai saatinde olması gerekir. Ayrıca bazı bankalar EFT onaylaması yaptıkları süreci mesai saatinden daha kısa tutmayı tercih edebilmektedir. Bu durum karşımıza EFT işlem saatlerini çıkartır. EFT işlem saatleri her banka için değişmektedir fakat ortalama bir rakamla 09.00 ile 16.00 arasında EFT işlemleri onaylanmaktadır diyebiliriz. Saat 16.00’dan sonra EFT yapmanıza olanak sağlayan bankalar genellikle bu işlem için ekstra ücret talep etmektedir. Bu nedenle EFT işleminizin maliyetli olmasını istemiyorsanız gün ortalarında yapmayı tercih etmelisiniz.
Burgan Bank EFT ücretleri de her banka gibi kullanılan bankacılık kanalına göre değişiklik göstermektedir. Şubeden yapacağınız EFT işlemlerinde Burgan Bank EFT ücretleri 50 TL olarak belirlenmiştir. Bu tutar asgari tutardır ve göndereceğiniz para miktarına göre Burgan Bank EFT ücretleri 300 TL’ye kadar çıkabilmektedir. EFT işleminizi internet üzerinden yapmayı tercih ederseniz Burgan Bank EFT ücretleri alınmayacaktır. İnternet bankacılığı üzerinden bir hesap yerine bir isme EFT yapacaksanız Burgan Bank EFT ücretleri 3 TL olacaktır. Burgan Bank EFT ücretleri ile ilgili detaylı bilgiye aşağıda bağlantısını bulabileceğiniz Burgan Bank internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Burgan Bank EFT Ücretleri İle İlgili Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder