14 Kasım 2017 Salı

Citibank EFT Ücretleri

Para transferleri, günümüzde çoğunlukla bankalar üzerinden yapılmaktadır. Banka müşterileri farklı bankacılık kanallarını kullanarak düşük ücretlerle EFT işlemlerini yapmayı tercih etmektedirler. Biz de bu yazımızda alternatif bankacılık kanallarından biri olan internet bankacılığının en popüler işlemlerinden EFT’yi ve Citibank EFT ücretlerini sizin için ele aldık.

Citibank EFT Ücretleri Ne Kadardır?

Öncelikle biraz EFT işleminin ne olduğundan bahsedelim. Açılımı Elektronik Fon Transferi şeklinde yapılan EFT, isminden de anlaşılacağı üzere bir para aktarım yöntemidir. Bankalar arasında yapılacak para aktarımlarında EFT işlemi kullanılır. EFT, bankalar üzerinden yapılan diğer birçok finansal işlem gibi ücretlidir. Eğer yüksek tutarlarda EFT ücretleri ödemek istemiyorsanız EFT ücretlerini etkileyen, dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Bunlardan ilki EFT yapmak için hangi bankacılık kanalını kullanmayı tercih edeceğinizdir. Genellikle banka şubeleri, EFT işleminin en maliyetli olduğu bankacılık kanallarıdır. İşleminiz personel tarafından yapılacağı için işlem ücreti artacaktır. Her ne kadar her banka için EFT işlem ücretleri farklı olsa da, şubeden EFT yapmak hangi bankanın müşterisi olursanız olun en yüksek ücretlerin talep edildiği yöntem olacaktır. İnternet bankacılığını kullanarak EFT yapmak, EFT işlem ücretleri bakımından en mantıklı yol olacaktır. Hızlı ve kolay bir şekilde EFT yapma olanağı sunan internet bankacılığı, aynı zamanda en düşük EFT ücretlerinin talep edildiği bankacılık kanalı olarak banka müşterileri tarafından sıkça tercih edilmektedir.
EFT işlem ücretlerini etkileyen bir diğer önemli nokta ise EFT yapacağınız saattir. EFT işlemi banka onayı gerektiren bir işlem olduğu için, para transferinizin gerçekleşebilmesi için bankanızın açık, personelin mesai saatinde olması gerekir. Ayrıca bazı bankalar EFT onaylaması yaptıkları süreci mesai saatinden daha kısa tutmayı tercih edebilmektedir. Bu durum karşımıza EFT işlem saatlerini çıkartır. EFT işlem saatlerini her banka kendi belirler. Ortalama bir rakamla 09.00 ile 16.00 arasında EFT onaylamaları yapılmaktadır diyebiliriz. Saat 16.00’dan sonra EFT yapmanıza olanak sağlayan bankalar genellikle bu işlem için ekstra ücret talep edecektir. Bu nedenle EFT işleminizin maliyetli olmasını istemiyorsanız gün ortalarında internet bankacılığını kullanarak EFT yapmayı denemelisiniz.
Citibank EFT ücretleri EFT yapmayı tercih edeceğiniz bankacılık kanalına göre değişecektir. Şubeden yapacağınız EFT işlemlerinde Citibank EFT ücretleri 30 TL olarak belirlenmiştir. Bu tutar asgari tutardır ve göndereceğiniz para miktarına göre Citibank EFT ücretleri 250 TL’ye kadar çıkabilmektedir. EFT işleminizi internet üzerinden yapmayı tercih ederseniz Citibank EFT ücretleri 1 TL olarak belirlenmişken çağrı merkezinden yapacağınız EFT işlemlerinde Citibank EFT ücretleri 5 TL’ye kadar yükselecektir. Citibank EFT ücretleri ile ilgili detaylı bilgiye aşağıda bağlantısını bulabileceğiniz Citibank internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Citibank EFT Ücretleri İle İlgili Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder