12 Kasım 2017 Pazar

Bank Asya EFT Saatleri

Günümüzde gelişen teknolojinin en kullanışlı yanlarından biri tabi ki finansal işlemlerimizi daha kolay yapıyor oluşumuzdur. Banka şubelerine gitmekten, uzun sıralar beklemekten ve yüksek ücret ödemekten bizi kurtaran alternatif bankacılık kanalları sayesinde artık neredeyse her işlemimizi kolaylıkla halledebilmekteyiz. Banka müşterilerinin oldukça büyük bir kısmı artık bankalara gitmeyi neredeyse tamamen bırakmıştır. Bunun yerine evlerinde, iş yerlerinde veya okullarında her türlü finansal işlemlerini gerçekleştirebilmenin rahatını sürmektedirler. Gün geçtikçe kolaylaşan, hayatımızda önemli yeri olan o finansal işlemlerden biri de para transferidir. Bankaların hayatımıza kattığı birkaç farklı para transferi yöntemi bulunmaktadır. Hemen hemen herkesin belli aralıklarla da olsa ihtiyaç duyduğu para transferlerinden biri de EFT’dir. Açılımı Elektronik Fon Transferi şeklinde yapılan EFT’yi diğer para transferi yöntemlerinden ayıran en önemli özelliği bankalar arasında yapılabiliyor olmasıdır. Yani iki farklı banka arasında yapılacak bir para transferi varsa bu noktada EFT kullanılır.

Bank Asya EFT Saatleri Ne Zamandır?

EFT işlemi iki farklı yöntemle yapılabilmektedir. Bunlar IBAN numarası ile EFT ve hesap numarası ile EFT şeklinde sıralanabilir. IBAN numarası ile EFT yapmak için alıcının 26 haneli IBAN numarası ve isim – soyisim bilgileri gerekmektedir. Bununla beraber hesap numarası ile EFT yapmak için ise banka adı, şube adı/kodu, alıcının hesap numarası ve isim – soyisim bilgilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Her iki şekilde de EFT işlemi yapılabilmektedir. Bank Asya müşterisi iseniz EFT yapmak için banka şubeleri dışında internet bankacılığı şubesini, telefon bankacılığı şubesini ve ATM’leri kullanabilirsiniz. Bu nokatada EFT ile ilgili akla gelen ilk sorulardan biri genellikle “Her istenilen saatte EFT yapılabilir mi?” oluyor. Maalesef EFT işlemi günün her saati yapılabilen bir işlem değildir. Banka onayı gerektirmesinden dolayı EFT işleminizi en azından bankaların açık ve personelin mesai saatinde olduğu bir aralıkta yapmalısınız. Bazı bankalar mesai saatleri içerisindeyken de EFT işlemlerini onaylama süresini daha kısa tutmayı tercih edebilir. Bu durum karşımıza EFT işlem saatlerini çıkartır. EFT işlem saatleri her banka için değişmektedir ama ortalama bir rakam vermek gerekirse EFT işlem saatlerinin 09.00 ile 16.00 arasında olduğu söylenebilir.
Bank Asya EFT saatleri birçok bankada olduğu gibi 09.00’da başlamaktadır. Mesai saatinden biraz sonra başlayan Bank Asya EFT saatleri 16.00’da sona ermektedir. Bank Asya EFT saatlerinin sadece haftaiçi günlerinde geçerli olduğunu unutmayınız. Maalesef haftasonu ve resmi tatil günlerinde EFT işlemi yapılamamaktadır. Bank Asya EFT saatleri dışında yaptığınız EFT işlemleri, işlemi yaptığınız tarihten sonraki ilk iş gününde onaylanacak ve Bank Asya EFT saatleri içinde para transferiniz gerçekleşecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder