13 Kasım 2017 Pazartesi

Burgan Bank EFT Saatleri

Neredeyse hepimizin günlük hayatının bir parçası haline gelen finansal işlemlerden biri para transferidir. Hayatın her alanında karşımıza çıkması muhtemel olan bu işlemi günümüzde bankalar üzerinden yapmayı tercih etmekteyiz. Bankaların teknolojik gelişmeleri bankacılık sektörü ile birleştirerek getirdikleri yenilikler sayesinde para transferleri de artık kolayca yapabildiğimiz işlemler arasına girmiştir. Bu gelişmeler ve yenilikler doğrultusunda hayatımıza girmiş olan birkaç farklı para transferi yöntemi bulunmaktadır. Bunlardan biri de tabi ki EFT’dir. EFT, açılımı Elektronik Fon Transferi şeklinde yapılan bir para transferi yöntemidir. EFT’yi diğer para transferi yöntemlerinden ayıran en önemli özelliği bankalar arasında yapılabiliyor oluşudur. Yani iki farklı bankadaki iki farklı hesap arasında bir para transferi gerçekleşecekse bu işlem EFT’dir. Bu hesaplar tek bir müşteriye ait olabileceği gibi iki ayrı kişinin hesapları da olabilir, işlem her şekilde EFT’dir.

Burgan Bank EFT Saatleri Ne Zamandır?

EFT işlemi artık banka şubeleri dışında birçok farklı bankacılık kanalı üzerinden yapılabilmektedir. Bu alternatif kanallar ATM’ler, internet bankacılığı şubesi, mobil uygulamalar ve telefon bankacılığı şubesi şeklinde sıralanabilir. Bu kadar çok farklı kanal üzerinden işlem yapılabilmesine dayanarak herkesin aklına gelen sorulardan ilki genellikle EFT işleminin istediğimiz zaman yapılabiliyor olup olmadığıdır. Maalesef EFT işlemi günün her saati yapılamamaktadır. Bunun nedeni EFT’nin banka onayı gerektiren bir işlem olmasıdır. Dolayısıyla EFT yapabilmek için en azından bankaların açık ve mesai saatleri içerisinde olması gerekmektedir. Bazı bankalar mesai saati içerisinde olsalar dahi EFT onaylarını durdurabilirler. Bu durum ise karşımıza EFT işlem saatlerini çıkartır. Birçok banka EFT işlem saatlerini mesai saatlerinden daha kısa tutmayı tercih eder. Her banka için EFT işlem saati değişmektedir. Yine de ortalama bir rakam vermek gerekirse EFT işlem saatlerinin 09.00 ile 16.00 arasında olduğunu söyleyebiliriz.
Burgan Bank EFT saatleri diğer bankaların EFT işlem saatlerine göre biraz daha uzundur. Müşteri memnuniyetini gözeten tavırları ile Burgan Bank EFT saatleri 09.00’da başlamaktadır. Yani mesai saatinden biraz sonra EFT işlemleri onaylanmaya başlar. Burgan Bank EFT saatleri 16.30’da ise son bulur. Burgan Bank EFT saatleri sadece haftaiçi günlerinde geçerlidir. Haftasonu ve resmi tatil günlerinde EFT işlemi yapılamadığını hatırlatırız. Burgan Bank EFT saatleri dışında banka şubeleri yerine internet bankacılığı gibi alternatif kanalları kullanarak yapacağınız EFT işlemleri ancak işlemi yaptığınız tarihten sonraki ilk iş gününde onaylanacak ve para transferi gerçekleşecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder