11 Kasım 2017 Cumartesi

Anadolubank EFT Saatleri

Çoğu kişinin günlük hayatının bir parçası haline gelmiş olan finansal işlemlerden biri para transferleridir. Bankalardan önce oldukça zahmetli bir iş olan para transferleri son dönemlerde oldukça kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Bunun en önemli nedeni ise bankaların gelişen teknolojiyi bankacılık alanında doğru bir şekilde kullanarak kendilerini geliştirmeleridir. Günümüz teknolojisini bankacılık alanına doğru bir şekilde uyarlayarak müşteri memnuniyetini arttırmayı amaçlayan bankalar her geçen gün ürün yelpazelerine yeni hizmetler eklemektedir. Para transferleri konusunda da büyük ilerleme kaydedilmesi ile müşteriler büyük zahmetlere girmekten kurtarılmıştır. Bankalar sayesinde hayatımıza birçok alternatif bankacılık kanalı ve para transferi yöntemi girmiştir. Bu para transferi yöntemlerinden biri de EFT’dir. Elektronik Fon Transferi şeklinde açılımı yapılan EFT’yi diğer para aktarım yöntemlerinden ayıran en önemli özellik ise bankalar arasında yapılabiliyor olmasıdır. Yani iki farklı bankadaki iki farklı hesap arasında yapılacak transferde EFT işlemi kullanılır.

Anadolubank EFT Saatleri Ne Zamandır?

EFT işlemi günümüzde banka şubeleri gibi klasik bankacılık kanalları dışında ATM’ler, internet bankacılığı şubesi, telefon bankacılığı şubesi ve mobil uygulamalar gibi alternatif bankacılık kanalları üzerinden de yapılabilmektedir. EFT işlemi yapmak için birçok farklı bankacılık hizmeti veren kanal olduğunu görmekteyiz fakat EFT işlemini her istediğimiz zaman yapabilir miyiz? Hemen hemen herkesin aklına gelen ilk soru bu olmaktadır. EFT işlemi günün her saatinde yapılabilen bir işlem değildir çünkü banka onayı gerektirmektedir. Bu nedenle en azından bankaların mesai saatleri içerisinde yapılması gerektiğini söyleyebiliriz. Yine de bazı bankalar mesai saatleri dahilinde bile EFT işlemi onayını kapatmayı tercih edebilir. Bu durum, karşımıza EFT işlem saatlerini çıkartmaktadır. EFT işlem saatleri her banka için farklılık gösterir. Genel geçer bir zaman aralığı vermek gerekirse EFT işlem saatlerinin 09.00 ile 16.00 arasında olduğunu söyleyebiliriz.
EFT işlem saatlerinin her banka için farklı olduğunu söylemiştik. Anadolubank EFT saatleri diğer bankalara göre oldukça geniştir. Genellikle bankalar mesai açılışı saatinde hemen EFT işlemlerini onaylamaya başlamazlar. Anadolubank EFT saatlerini müşteri memnuniyetini göz önünde tutarak belirlemiştir. Bu nedenle Anadolubank EFT saatleri sabah 08.00’de başlar ve 17.00’de biter. Anadolubank EFT saatleri ile bu kadar geniş bir aralıkta EFT onayı yapan nadir bankalardandır. Anadolubank EFT saatleri için tam anlamıyla mesai saatleri içerisinde olduğu söylenebilir. Bu saatlerin haftaiçi günleri için geçerli olduğunu, haftasonları ve resmi tatil günlerinde EFT işlemi yapılamadığını hatırlatırız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder