11 Kasım 2017 Cumartesi

Anadolubank EFT Ücretleri

Gelişen teknolojinin bankacılık sektörüne uyarlanması ile finansal işlemlerimizi yapmak gün geçtikçe daha kolay bir hal almaktadır. Geçmiş yıllarda para transferleri gibi işlemlerimiz için bile banka şubelerinde beklememiz ve yüksek işlem ücretleri ödememiz gerekiyordu fakat son dönemlerde bütün bu işlemlerimizi neredeyse tek tıkla hallebilmekteyiz. İnternet bankacılığı şubesi gibi alternatif bankacılık kanalları, banka müşterilerine hem kolay hem de düşük masraflarla finansal işlemleri gerçekleştirebilme olanağı vermektedir. Bununla beraber bankaların genişleyen ürün yelpazeleri ve artan hizmet noktaları sayesinde yeri geldiğinde evimizden bile çıkmaya gerek duymadan para aktarımları gibi işlemlerimizi yapabilmekteyiz. Özellikle internet bankacılığı, sunduğu hizmetler ve pratikliği nedeniyle en çok tercih edilen alternatif bankacılık kanallarından biridir. Biz de bu yazımızda internet bankacılığının en popüler işlemlerinden biri olan EFT’yi ve Anadolubank EFT ücretlerini sizin için ele aldık.

Anadolubank EFT Ücretleri Ne Kadardır?

EFT işlemi açılımı Elektronik Fon Transferi şeklinde yapılan bir para aktarım yöntemidir. EFT’yi diğer para aktarım yöntemlerinden ayıran en önemli özelliği bankalar arasında yapılan transferlerde kullanıyor olmasıdır. Yani iki farklı bankadaki iki farklı hesap arasında bir para transferi gerçekleşecekse bu noktada yapılan işlem EFT’dir. EFT işlemini IBAN numarası ile EFT ve hesap numarası ile EFT şeklinde iki farklı yol izleyerek gerçekleştirebilirsiniz. IBAN numarası ile EFT işlemi için alıcının 26 haneli IBAN numarası ve isim – soyisim bilgilerine ihtiyacınız olacaktır. Hesap numarası ile EFT işlemi yapmak için ise banka adı, şube adı/kodu, alıcının hesap numarası ve isim -soyisim bilgileri gereklidir. Her iki şekilde de EFT işleminizi birçok farklı bankacılık kanalı üzerinden yapabilirsiniz. Bunlar banka şubeleri, ATM’ler, internet bankacılığı şubesi, telefon bankacılığı şubesi ve mobil uygulamalar şeklinde sıralanabilir.
EFT işlem ücretlerinin belli bir standartı yoktur. Her banka kendi EFT ücretini belirlediği için, tutar bankalar arasında değişiklik göstermektedir. EFT ücretini etkileyen belli başlı unsurlar vardır. Bunlardan en önemlisi EFT yapmak için hangi kanalı kullanacağınızdır. Genellikle banka şubeleri en yüksek masrafları talep eden bankacılık kanalıdır. Personel tarafından EFT işleminiz yapılacağı için masraf artar. Bu nedenle banka müşterileri alternatif kanallara yönelmeyi tercih ederler. EFT işlemi için en çok tercih edilen kanal genellikle internet bankacılığı şubesidir. Düşük EFT ücretleri ve pratik bir şekilde EFT yapma olanağı sunması nedeniyle internet bankacılığı şubesini tercih etmek mantıklı bir hareket olacaktır. EFT ücretini etkileyen bir diğer önemli unsur ise EFT yapacağınız saattir. EFT, günün her saati yapılabilen bir işlem değildir. Her bankanın EFT işlem saati farklıdır fakat ortalama bir rakamla EFT işlem saati 09.00 ile 16.00 arasındadır diyebiliriz. Bazı bankalar bu süreyi 17.00’ye kadar uzatabilmektedir ama 16.00’dan sonra yapacağınız EFT’lerde ekstra ücret ödemeniz gerekecektir.
Anadolubank EFT ücretleri de EFT işleminizi yapmayı tercih edeceğiniz kanala göre değişiklik gösterecektir. Banka şubelerinden yapacağınız EFT’ler için Anadolubank EFT ücretleri en az 30 TL’dir. Transfer etmek istediğiniz para miktarına göre değişen Anadolubank EFT ücretlerinin en yüksek ulaşabileceği rakam ise şubelerde 500 TL’dir. EFT işleminiz için eğer internet bankacılığı şubesini tercih ederseniz Anadolubank EFT ücretleri bireysel müşteriler için 3 TL kurumsal müşteriler için 4 TL şeklinde belirlenmiştir. Anadolubank EFT ücretleri bakımından internet şubesini tercih etmek akıllıca olacaktır. Anadolubank EFT ücretleri ile ilgili detaylı bilgiye aşağıda bağlantısını bulabileceğiniz Anadolubank internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Anadolubank EFT Ücretleri İle İlgili Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder